Question

Nutanix Collector 4 Error with Hyper-V

  • 16 May 2022
  • 4 replies
  • 181 views

Hi. I’m trying to use Nutanix collector 4.0 to collect Hyper-V sizing information, however the following error message is displayed during the scanning phase:

“Bad http response returned from the server. Code: 500. Content”

I tried to use it with Remote option and locally on a cluster member and the same happens.

Running the precheck script it shows these failures on the picture:

 

The user logged in is a Domain Admin and local admin, however the script returns a failure about the user rights. 

Does anyone know how can I enable the “Basic auth” stated on the script output?

I also tried Collector version 3.5.1 with no success.

Any tips?


4 replies

Userlevel 1

Hi Danilo,

It would be great if you can fill up the form for further troubleshooting - https://forms.gle/FxfRRcCEfyyo6dBFA

Once the form is submitted someone will get back to you. 

You can also refer to the FAQs here - Collector FAQ page

A few Collector Videos available on YouTube if you need a quick overview.

Thanks,

Arun

Hello,

I am having the same issue.

was this ever solved?

Userlevel 1

Hi,

Have you tried using the latest version of Collector - 4.3? You can find them here - https://portal.nutanix.com/page/products?product=collector

The latest version also supports CLI mode. 

Thanks,

Arun Vijapur

Hi, 

Taken from: Move 4.3 - Enabling WinRM (nutanix.com)

On the Hyper-V host try the winrm command blow, after that Start Collector (Run as Admin):

winrm set winrm/config/service/auth '@{Basic="true"}'

Reply