Solved

Active Directory configuration fails with "Directory config name is invalid"


Badge +3
I cannot seem to get Active Directory authentication configured and cannot figure out why. After following the directions in the support article "Configuring Authentication" I receive the message "Directory config name is invalid". Here is what I have tried: using the IP rather than the host name, turning off the firewall on the DC, using a different AD host, trying different ports (i.e. 389 and 3268), trying a different browser (firefox and IE), specifying the full directory path (/ou=,dc=,dc=) - nothing seems to work. I just keep getting the error message "Directory config name is invalid".

I can ping the DC host from the CVM using the FQDN; firewall issues have been ruled out by turning off the firewall; the LDAP url is typed correctly. My thought is that this feature simply isn't working correctly on 4.1.3.

Has anyone else experienced problems getting AD configured properly?
icon

Best answer by tjagoda 22 June 2015, 20:35

Hi!

The error message you're getting is related to the "Name" field, which is a value intended to be a human-friendly name for your authentication profile. Do you have any spaces or strange characters in the "name" of your authentication profile?

View original

3 replies

Userlevel 2
Badge +14
Hi!

The error message you're getting is related to the "Name" field, which is a value intended to be a human-friendly name for your authentication profile. Do you have any spaces or strange characters in the "name" of your authentication profile?
Badge +3
That is what the problem was. I had a space in the "Name" field. Once I removed the space everything worked perfectly. Thanks!
Userlevel 2
Badge +14
No problem - happy authenticating!

Reply