Question

Nutanix CE + Microservices

  • 11 April 2024
  • 8 replies
  • 89 views

Badge

Does Nutainix SE support deploy Microservices?

P.S. I was trying 10+ times to deploy but every time get error.


This topic has been closed for comments

8 replies

Userlevel 5
Badge +5

What error do you get when you’re deploying and what process are you following for the deployment.

I have NKE deployed on one of my CE clusters now, so it does work.

Badge

What error do you get when you’re deploying and what process are you following for the deployment.

I have NKE deployed on one of my CE clusters now, so it does work.

 

{"ClusterName":"prism-central","ClusterUUID":"376d5a9e-6a30-41f2-69db-26aafe2b1467","ClusterDescription":"","DepPercent":100,"DepStatus":5,"DepMsg":"Failed to deploy base service: Max retries done","MasterIPs":["192.168.5.2"],"EtcdIPs":["192.168.5.2"],"WorkerIPs":["192.168.5.2"],"EnvoyIPs":["192.168.5.2"],"ExternalMasterIP":"192.168.5

.2","MspDNSIP":"10.100.7.41","Domain":"prism-central.nutanix.local","LockDownStatus":false,"ControllerVersion":"2.4.2.2"}

Userlevel 4
Badge +5

Hi @ZAnton 

I’ve deployed successfully Microservices Infrastructure with CE. Don’t know if it’s “officially” supported but it works.

I was getting errors with PC 2022.6.0.10 but afterwards tried with PC 2022.6.0.9 and it worked.

 

Hope this helps

 

Regards!

Userlevel 3
Badge +7

I had a lot of issues deploying NKE after enabling microservices.

Problems in a CE2 cluster and licensed prod cluster as well.

Tried different versions of NKE in CE2 as well, but couldn't get it working.

The switch to microservices has been brutal, but I think overall it is a step in the right direction.

 

Badge

Hi @ZAnton 

I’ve deployed successfully Microservices Infrastructure with CE. Don’t know if it’s “officially” supported but it works.

I was getting errors with PC 2022.6.0.10 but afterwards tried with PC 2022.6.0.9 and it worked.

 

Hope this helps

 

Regards!

I was try but get same error ((

Userlevel 4
Badge +5

HI @ZAnton 

 

Sorry to hear that ☹️

Have you configured iSCSI Data Services IP on the cluster?

When deploying MSP can you see any Volume Group creation intent on cluster tasks?

Does your PC have internet connection?

 

Hope this helps

 

Regards!

Badge

HI @ZAnton 

 

Sorry to hear that ☹️

Have you configured iSCSI Data Services IP on the cluster?

When deploying MSP can you see any Volume Group creation intent on cluster tasks?

Does your PC have internet connection?

 

Hope this helps

 

Regards!

Yes, IP configured. Cluster have Internet access. Today I was re-install cluster from scratch but get same error. No info. No error description. After failure I need redeploy PC because activate Microservices Button not active any more. I lost 2 weeks for trying deploy Nutanix.
 

 

Badge

Problem resolved!

I re-read the documentation again and saw that network 10.100.0.0/16 is reserved. 

Thanks for help!