Question

PROBLEM creating Nutanix cluster with Foundation on Lenovo Nodes.

  • 15 March 2023
  • 0 replies
  • 335 views

We are triying to install a new Nutanix Cluster with 2 nodes Lenovo HS1021.

 

The nodes machine type is 7D20.

 

When we launch the installation with the Foundation, the use ends in failed and we see the following errors:

WARNING Failed to register internal hypervisor: <Left ("Unable to satisfy required capability 'HYPERV_VERSION' for <ExportedObjectDescriptor "command##.BindInternalHypervisor-1.0.0">") at 0x7efbc4d82bd8>

2023-03-14 17:15:27,733Z WARNING Skipping <ImagingStepPreInstall(<NodeConfig(X.X.X.X) @35d0>) @80d0> because dependencies not met

2023-03-14 17:15:27,731Z WARNING Skipping <ImagingStepRAIDCheckPhoenix(<NodeConfig(X.X.X.X) @35d0>) @d150> because dependencies not met, failed tasks: [<ImagingStepInitIPMI(<NodeConfig(X.X.X.X) @35d0>) @d390>]

2023-03-14 17:15:27,736Z DEBUG Setting state of <ImagingStepPhoenix(<NodeConfig(X.X.X.X.) @35d0>) @67d0> from PENDING to NR

2023-03-14 17:15:27,736Z WARNING Skipping <ImagingStepPhoenix(<NodeConfig(X.X.X.X.) @35d0>) @67d0> because dependencies not met

2023-03-14 17:15:27,737Z DEBUG Setting state of <InstallHypervisorKVM(<NodeConfig(X.X.X.X) @35d0>) @02d0> from PENDING to NR

2023-03-14 17:15:27,738Z WARNING Skipping <InstallHypervisorKVM(<NodeConfig(X.X.X.X) @35d0>) @02d0> because dependencies not met

 

We have tried with different AHV images, we have tried formatting the local disks that come with AOS pre-installed.

We have tested with dynamic LACP, with static LACP, without LACP with VLANs, without LACP in a flat network without VLANs....

We have tested cabling only the 1Gb ports and also only the 10GbE ports.

 

From the Foundation virtual machine, we reached the xclarity IPs of the two nodes without problems.

 

It seems like some network problem, but the truth is, we don't see what the problem could be. We are following the manuals and best practices to deploy  the cluster with the Foundation but we didn't get it.

 

The environment is the following:

    - Two HX1021 nodes

    - The client does not have a 10GbE network so we want the cluster with the 1GbE ports

 

Can anybody help me?

 

Best regards.


This topic has been closed for comments