Question

Static IP Information not Displaying after Moving to Nutanix


Badge

We have migrated few VMs from VMware to Nutanix, and Static IP information no longer visible in Adapter settings.


11 replies

Userlevel 2
Badge +4

What OS is the GVM running? Do you have NGT installed? 

Userlevel 2
Badge +7

So the VMs are now DHCP? If you now have different vNICs (Nutanix vs Intel vs vmxnet3 etc) then maybe the static IP on the old disabled/hidden adapter and you need to reapply the setting to the new adapter?

Hi, I assume the move to Nutanix is to AHV? How did you migrate the VMs?  As long as the VirtIO drivers have been pre-installed it should retain static IP information in most cases.  As Steve pointed out, certain types of adapter might end up being disabled/hidden post migration if the source adapter is not a standard type.  

Badge

Hi @Michael.Manuele

Thanks for response and below are answers to your questions:

What OS is the GVM running? Do you have NGT installed? 

Windows Server 2012 R2 Standard - Yes servers have NGT installed.

So the VMs are now DHCP? If you now have different vNICs (Nutanix vs Intel vs vmxnet3 etc) then maybe the static IP on the old disabled/hidden adapter and you need to reapply the setting to the new adapter?

VMs are static still static but on Adapter settings (Internet Protocol Version 4) have DHCP option enabled - Obtain an IP address automatically.

How would we go about on reapplying them please?

Hi, I assume the move to Nutanix is to AHV? How did you migrate the VMs?  As long as the VirtIO drivers have been pre-installed it should retain static IP information in most cases.  As Steve pointed out, certain types of adapter might end up being disabled/hidden post migration if the source adapter is not a standard type.  

Hi, I assume the move to Nutanix is to AHV? - Yes

How did you migrate the VMs? - Using Nutanix Move Version 4.2.1

As long as the VirtIO drivers have been pre-installed it should retain static IP information in most cases - It is installed but still not displaying static information.

Thank you. I have case 01196004 raised with Nutanix but not getting help yet.

Userlevel 2
Badge +7

I’m not sure how you have fixed IPs but DHCP is still ticked 🙂 Does ipconfig /all look correct? Did you get a response to your Nutanix ticket?

Badge

ipconfig /all return the correct static network information - still waiting for Support Engineer to arrange remote session on the Nutanix case.

Userlevel 2
Badge +7

If you go to your case in the portal then you can click ‘Escalate’ if you’re not getting a response, or just give them a call and quote your case number and whoever answers the phone will be able to help you.

Userlevel 2
Badge +3

Hello Aseza,

Are you still facing this issue ? Can you share the case # ?

Rohan Saksena

Badge

@rohan.saksena-55595  yes this is still an issue, logged under case #01196004 

Userlevel 2
Badge +3

Hello @Aseza_ZA 

Does reported issue (Post Move Migration issues, VM lost Network Connectivity) happen on every VM  moved ?

Rohan

Badge

Yes - this happen on every VM moved.

Reply