Question

Nutanix installation problem

  • 17 May 2018
  • 4 replies
  • 3939 views

Badge
Hello All,

I've tested installation AOS at Lenovo HX3310 system with single system configuration.
The issue is that could not complete installation process due to error. Always error messages same with different AOS & AHV version.

Foundation : 4.0.1
AOS: 5.1.5 / 5.5.0.6
AHV: 20170830 version

Progress status : fatal: Running pre-install sanity tests (40%)

Would you like to check about error log ?

code:
stderr:

20180517 14:41:01 INFO Checking if this is an Ironwood system.
20180517 14:41:02 INFO Checking if this is a Lenovo system.
20180517 14:41:02 INFO Detected class lenovo_imm2 for node with IPMI IP 192.168.139.109
20180517 14:41:02 INFO Completed ) @1d90>
20180517 14:41:02 INFO Running ) @1e90>
20180517 14:41:02 INFO ImagingStepPrepareDell skipped
20180517 14:41:02 INFO Completed ) @1e90>
20180517 14:41:02 INFO Running ) @1e10>
20180517 14:41:02 INFO Completed ) @1e10>
20180517 14:41:02 INFO Running ) @1e50>
20180517 14:41:02 INFO Preparing NOS package
20180517 14:41:02 INFO Making node specific Phoenix image
20180517 14:41:03 INFO NOS version is 5.5.0.6
20180517 14:41:03 INFO Powering off node
20180517 14:41:09 INFO Mounting phoenix iso image
20180517 14:41:33 INFO Waiting for remote node to boot into phoenix, this may take 20 minutes
20180517 14:47:43 INFO phoenix_callback: greetings from phoenix
20180517 14:47:44 INFO Rebooted into Phoenix successfully
20180517 14:47:44 ERROR Command 'sudo /home/nutanix/foundation/lib/bin/asu/rdcli-x86_64/rdumount 24159' returned error code 255
stdout:
*************************************Mount Information********************************
Token 24159: drive path /home/nutanix/foundation/tmp/sessions/20180517-144034-59/phoenix_node_isos/foundation.node_192.168.139.129.iso mounted to SP 192.168.139.109 by user USERID
Umount successful.

stderr:

20180517 14:47:44 INFO Completed ) @1e50>
20180517 14:47:44 INFO Running ) @1ed0>
20180517 14:47:44 INFO Rebooting into staging environment
20180517 14:47:44 INFO Node with ip 192.168.139.129 is in phoenix. Generating hardware_config.json
20180517 14:47:50 ERROR Command '/usr/bin/python /phoenix/layout/layout_finder.py local hardware_attributes_override=\{\"minimal\_compute\_node\"\:false\}' returned error code 1
stdout:

stderr:
Traceback (most recent call last):
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 206, in
write_layout("hardware_config.json", 1)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 176, in write_layout
top = get_layout(node_position)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 139, in get_layout
system_info_override, use_legacy=use_legacy)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 64, in _find_model_match
raise NoMatchingModule()
__main__.NoMatchingModule: Unable to match system information to layout module

20180517 14:47:50 ERROR Failed to generate hardware_config.json. Error:
Traceback (most recent call last):
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 206, in
write_layout("hardware_config.json", 1)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 176, in write_layout
top = get_layout(node_position)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 139, in get_layout
system_info_override, use_legacy=use_legacy)
File "/phoenix/layout/layout_finder.py", line 64, in _find_model_match
raise NoMatchingModule()
__main__.NoMatchingModule: Unable to match system information to layout module

20180517 14:50:00 ERROR Exception in ) @1ed0>
Traceback (most recent call last):
File "foundation/decorators.py", line 76, in wrap_method
File "foundation/imaging_step_pre_install.py", line 322, in run
File "foundation/config_manager.py", line 42, in __getattr__
AttributeError: 'NodeConfig' object has no attribute 'node_id'
20180517 14:50:00 ERROR Exception in running ) @1ed0>
Traceback (most recent call last):
File "foundation/imaging_step.py", line 128, in _run
File "foundation/decorators.py", line 76, in wrap_method
File "foundation/imaging_step_pre_install.py", line 322, in run
File "foundation/config_manager.py", line 42, in __getattr__
AttributeError: 'NodeConfig' object has no attribute 'node_id'
20180517 14:50:00 WARNING Skipping ) @1fd0> because dependencies not met, failed tasks: [) @1ed0>]
20180517 14:50:00 WARNING Skipping ) @1f50> because dependencies not met, failed tasks: [) @1ed0>]

4 replies

Userlevel 7
Badge +35
Thanks for sharing @Benny Park

I wonder if @danmoz-lenovo has anything to add here. 👍
Hi there,

Same problem Here with Lenovo HX3320 (7X83)

Foundation VM 4.0.5
ESXi 6.5.0 U1 LNV custom
nutanix_installer_package-release-euphrates-5.5.5-stable.tar.gz

The Cluster creation process fail at 22%

In the Cluster log, we can find the error message:

"WARNING Skipping ) @1f50> because dependencies not met, failed tasks"


While we are in touch with Lenovo support.....any advice or suggestion?

Greatings and Regards
Morning, you mention at the top you are trying a single system configuration? Do you mean you want to configure it as 1-node? Only the HX1320 has been certified as eligible to be a 1-node system.

If you are just trying to foundation a single node to join a normal 3 node cluster the best I can suggest is get the latest foundation from the portal.

The error above looks like it has failed prechecks
"20180517 14:47:50 ERROR Command '/usr/bin/python /phoenix/layout/layout_finder.py local hardware_attributes_override=\{\"minimal\_compute\_node\"\:false\}' returned error code 1"
Userlevel 7
Badge +35
Hi @Benny Park @UCSPecci

Did you see the reply from @danmoz-lenovo - let us know if it help or if you were able to find a solution. Be great to share here for others in the community to learn from 👍

Reply