Solved

Image configuration, image remain INACTIVE


Badge +3
Hi

i 've exported a VM disk to qcow2 format
i've upload this image with Image configuration to add it to one of our virtual machine, so i've add it to Image configuration, browse, save .. import Ok but image is INACTIVE



thanks for your help
icon

Best answer by hienle 5 September 2017, 10:03

comgui
Go ahead to ACLI mode and execute the command below to delete the uploaded images:
image.delete


View original

10 replies

Userlevel 4
Badge +19
comguiWhat is th file size?Looks like the conversion process was not successful.Can u try once again.Or can u try image creation from cli?
Userlevel 2
Badge +16
Is that uploaded successfully? Sometimes I try with other browser and it gets successful

The image creation idea from sandeepmp also a good one you should consider
Badge +3
Hi

yes it was convert successfully through
sudo /usr/local/nutanix/bin/qemu-img convert -O qcow2-cImage is around 3Gbok i'll try with another browser but how to remove the existing image since i do not have the delete icon ?thanks for your answer
Userlevel 2
Badge +16
comgui
Go ahead to ACLI mode and execute the command below to delete the uploaded images:
image.delete


Badge +3
thanks 🙂
Userlevel 1
Badge +5
use the command lines to delete images.acli image.list ---to get image UUIDacli image.delete -- to delete image UUID or directly using image name
Badge +3
hi

yes it works with delete image then import with Chrome (not IE)
Also for the conversion i had to use screen command just before to not kill the process when timeout
I have the same issue. I cannot delete images after they are uploaded from within the CE interface.

For those who are trying the same the instructions above work on the CVM not the host.
I have the same issue. I am trying to upload ISO image directly from my local download. After image upload to Prism central, the status is showing INACTIVE in Prism element. Any idea how to make it active.

Image upload is showing 100% complete
Vimal wrote:

I have the same issue. I am trying to upload ISO image directly from my local download. After image upload to Prism central, the status is showing INACTIVE in Prism element. Any idea how to make it active.

Image upload is showing 100% complete


Vimal - it will show as INACTIVE until you've assigned it to a VM.

Reply