Get Started

Welcome to the Nutanix NEXT community. To get started please read our short welcome post. Thanks!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

qcow2 is not getting launched in Nutanix

Adventurer

qcow2 is not getting launched in Nutanix

I am trying to launch the same qcow2 image that I have launched in openstack. It is failing to boot and complain about can't access tty; job control turned off. In openstack it is working fine.

6 REPLIES
Nutanix Employee

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

Might be faster to just speak with support.

 

Can you provide a bit more details around what worked and what did not? You mentioned it worked on openstack? Was this on AHV or another hypervisor?

 

 

Adventurer

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

I launched my qcow2 image in nova. In nutanix I am successfully able to add the image in image services. After image become active I launched a vm from that and then when I launch console it complains no boot device found.

Nutanix Employee

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

@hiteshhapani

 

What is the OS version?

Highlighted
Adventurer

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

I am trying qcow2 image of vyos-1.1.7 and I have also tried with image trusty-server-cloudimg-ppc64el-disk1.img that is opensource that also did not work. I am giving 1cpu and 1gb ram while launching this image. size of this image is around 250 MB.

Nutanix Employee

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

@hiteshhapani

 

Have you attached the disk as "SCSI"? If yes, can you try attaching the image as "IDE"?

Adventurer

Re: qcow2 is not getting launched in Nutanix

That is also not working.